20 Aralık 2012 Perşembe

YUFKALI KADAYIF TATLISI

 
 
son derece pratik ve bir o kadar lezzetli hafif bir tatlı. aniden bastıran tatlı krizlerine birebir. sıcakken tadı ayrı bir güzel..
 
 
malzemeler:
yarım kilo baklava yufkası
yarım kilo kadayıf
ceviz içi
tereyağı

şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon

yapılışı: öncelikle şerbet kaynatılır.. kaynarken limonu da kabuğuyla beraber atıyorum ben 5-6 dakika sonra çıkarıp atıyorum..şerbet kaynamaya devam ediyor tabii kıvamını alana kadar..

2 adet baklava yufkasının üzerine, her yerine gelecek şekilde, 2 tutam kadar (nasıl ölçü vereceğimi bilemedim) kadayıfı güzelce yayıyoruz. üstüne iri çekilmiş cevizi serpiyoruz..ve rulo yapıyoruz..hazırladığımız ruloyu 2 parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz..tepsi dolunca erimiş tereyağını (yakmadan) kadayıfların üzerine eşit bir şekilde gezdiriyoruz..fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz..bu aşamada dikkatli olmakta fayda var..çünkü çok çabuk kızarıyor..tatlıyı fırından çıkarıp 3 dakika kadar bekledikten sonra şerbetle buluşturuyoruz..
afiyetler ola..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder