20 Aralık 2012 Perşembe

FIRINDA KABAK TATLISI

kabak tatlısını çok severim. şimdiye kadar hep ocakta pişirirdim kabak tatlısını. ilk kez fırında yaptım ve biz çok beğendik, harika oldu. siz de ocakta pişen tatlı artık kabak tadı verdi diyorsanız bir de bu tarifi deneyin derim.. (waaooww reklama bak)
 
malzeme:
1 kilo balkabağı
2,5 su bardağı şeker

Yapılışı:
Kabakları soyup, çok ince olmayacak şekilde doğrayın. Üzerine şekeri serpin ve 1 gece bekletin.Tepsinin üzerine alüminyum folyo kapatıp yarım saat pişirin. Yarım saat sonra folyoyu kaldırıp pişirmeye devam edin. Şeker yanıp karamelleşmeye başlayacak. Çok karartmadan fırını kapatın. Soğuyunca cevizle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..

Not: Kabağın cinsine ve fırının kapasitesine göre pişme süresi değişir. Bu yüzden kontrollü pişirin.
Şeker miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder