20 Aralık 2012 Perşembe

PATLICAN GÜVEÇ

bir tv programında görüp denediğim ve daha sonra kendimce malzeme çıkarıp & ekleyerek kendi tarifimi oluşturduğum bir lezzet. ertesi gün lezzeti katmerleniyor bilesiniz..
 
 
 
malzeme:
1 kilo patlıcan
1 kilo domates
300 gr. kuşbaşı et
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı büyüklüğünde kuyruk yağı
2 adet soğan
2 adet patates
6-7 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı pulbiber, tuz
 
 
yapılışı:
öncelikle tüm malzemeler irice kuşbaşı şeklinde doğranıp hazırlanır. diğer tarafta güvece sıvıyağ ve kuyruk yağı konulup ocağa alınır. güveç ısınıp yağlar kızınca etler güvece eklenip biraz kavrulur. daha sonra sırasıyla soğan, patlıcan, domates, sarmısak, pulbiber, patates, patlıcan, domates ve tuz şeklinde üst üste dizilir malzemeler. ağzı sıkıca kapatılan güveç kaynamaya başlayınca altı kısılr ve yaklaşık 1 saat pişirilir.
afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder