20 Aralık 2012 Perşembe

KIYMALI ÇITIR BÖREK

yiyen herkesin tarifini istediği hafif ve lezzetli bir börek. bu şahane resmi!? çekebilmek için ev halkından kurtarabildiğim bu iki börecik umarım lezzeti hakkında bir fikir veriyordur size.
 
 
 
 
malzeme:
1 kilo yufka
1 su bardağı sıvıyağ
300 gr. kadar kıyma
3 soğan
salça
1 yumurta sarısı

yapılışı:
soğan ve kıyma 4 yemek kaşığı kadar yağ ile kavrulur..salçası ve tuzu da eklenerek iyice pişirilir.. biraz soğuyunca 1 yufka masaya yayılır ve yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar yağ ile her tarafı yağlanır..üzerine ikinci yufka kapatılır ve 12 eşit üçgen parçaya ayrılır..kalın kısma kıymalı harçtan koyup, çok sıkı olmayacak şekilde, sigara böreği gibi sarılır..sarma işlemi bitince derin bir kaba alınır börekler ve üzerlerine soğuk su eklenir..vakit kaybetmeden suyun içinden tek tek, hafifçe sıkarak çıkarılıp yağlanmış tepsiye dizilir.. üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir..
afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder