18 Aralık 2012 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ


çok uzun yıllar boyunca kerevizin tadını bilmemekle beraber önyargılarımızı kıramayıp ondan uzak duran bir aile olduk. ta ki geçen sene "harika bir tadı var, mutlaka deneyin" diyen yakınımızın gazıyla evde pişirene kadar. gerçekten bunca sene bu nadide sebzeden uzak durmakla ne kadar büyük hata yaptığımızı anladım. ama samimi olmak gerekirse gene de sık sık pişirip ev ahalisini ürkütmemeye çalışıyorum.

malzeme:
1 kilo kereviz
2 orta boy patates
1havuç
1 soğan
1 diş sarmısak
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yarım su bardağı su
Sıvıyağ
Tuz, şeker

Yapılışı:
Kerevizleri soyup, küp şeklinde limon suyu eklenmiş suyun içine doğrayın. Patates ve havucu da küp şeklinde doğrayın. Tencereye sıvıyağı alıp, soğanı pembeleştirin. Havuç ve patatesi ekleyip şöyle bir karıştırın. Kerevizleri ve sarmısağı ekledikten sonra tuz, şeker portakal suyu ve normal suyunu ekleyip pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder