18 Aralık 2012 Salı

YOĞURTLU SEMİZOTU ÇORBASI

yoğurtlu semizotu çorbası ekşiseverler için harika bir tarif. yazın taze semizotu ile pişirip soğuk olarak, kışın da dondurulmuş semizotu ile pişirip sıcak olarak içilebilen nadir çorbalardan biri. ha bir de çorbayı içerken limon sıkarak içmenizi tavsiye ederim. mmmmm nefis oluyor ekşi ekşi.
 
malzeme:
yarım demet semizotu
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım çay bardağı pirinç
sarmısak
tuz, sıvıyağ, pulbiber

yapılışı:
önce pirinci haşlayın..başka bir tencerede yağı kızdırıp küçük küçük doğranmış semizotunu biraz kavurun. yeteri kadar su ekleyip pişirin ama tamamen pişmesin. diğer tarafta yoğurt, yumurta ve unla bir meyane hazırlayın. tencereyi ocaktan alıp kaynamasının kesilmesini bekleyin. çorbanın suyundan alıp yavaş yavaş meyaneye ekleyip ılıtın. sonra da ılınmış meyaneyi bir taraftan karıştırarak yavaş yavaş tencereye ekleyin. haşlanmış pirinci, sarmısağı ve pulbiberi de ekleyip 10 dk. kadar pişirin. ister sıcak ister soğuk servis edin..

afiyet olsun!..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder